Reportage: Transformers shoppen in Japan DEEL 2

26-06-2016 Supreme Unicron

Transformers

Het 2e deel in de reportage serie van Transfanclub lid Gigatron over het Transformers shoppen in Japan.

Deze keer ligt de focus op Tokyo en dan specifiek Nakano, Diver City, Harajuku, Ikebukero, Shibuya en Ueno! Lees verder voor de reportage vol foto's en video's, en als het het gemist hebt kun je HIER deel 1 lezen.Tokio Deel 1

Tokio is natuurlijk het mekka voor het shoppen voor Transformers. Vandaar dat het ook niet een, maar twee delen krijgt. Er zijn enorm veel plekken waar je terecht kan. Omdat ik natuurlijk niet alles kan verslaan, zal ik wel de belangrijkste plekken en winkels aan bod brengen. Op voorhand zeg ik alvast dat de meeste Electronicawinkels als Labi en BIC in Tokio geen Transformers verkopen, dus hier hoef je ook niet te kijken. Akasake-mitsuke werd hier op het forum genoemd als een plek waar je bij BIC Camera wel Transformers kan kopen (zelf niet geweest).

Nakano Broadway

Een van de twee gebieden die je moet bezoeken als je gaat shoppen voor Transformers, of uberhaupt action figures, is Nakano Broadway. Nakano Broadway is knusser en overzichtelijker dan Akihabara. Nakano Broadway is gelegen bij station Nakano (twee haltes verder dan Shinjuku) en aan het einde van een winkelpromenade. Op de begane grond zit niet veel. De belangrijkste winkels bevinden zich op de 2e, 3e en in minder mate de 4e verdieping. Nakano Broadway wordt gedomineerd door Mandarake, de tweedehands en vintage store die hier is ontstaan.

Mandarake

Mandarake is niet een grote winkel, maar verdeeld in deelwinkels die hun eigen specialisme hebben.

Afbeelding

Afbeelding

En er is een aparte Transformers Mandarake!

Afbeelding

Ik kwam hier tegen sluitingstijd, maar het aantal Transformers dat hier te koop is, is indrukwekkend. Veel verschillende lijnen en veelal in goede tot perfecte staat. De prijzen van G1 zijn, zoals verwacht, hoog. De andere Transformers zijn redelijk geprijsd. En de medewerkers zijn zeer behulpzaam. Een die je bezocht moet hebben.

Hierbij twee filmpjes van de (voornamelijk) G1 Transformers die ze verkopen.


Robot Robot

Naast Mandarake is Robot Robot een winkel die Transformers verkoopt. Deze zit op de 3e verdieping. Over het algemeen worden er nieuwe en recente Transformers verkocht tegen een prijs die vergelijkbaar is met Toys R Us.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En het filmpjeFinal Piece

Final Piece zit op de (rustige) 4e verdieping en valt op omdat deze voornamelijk 3rd Party Transformers verkoopt. De prijzen willen nog wel eens verschillen, maar de kwaliteit van de Transformers die te koop zijn is zeer goed. Alles is MISB of MOSC.

Afbeelding

Ik heb geen andere foto's, want er werd erg op mijn vingers gekeken (klein winkeltje), maar ik heb wel stiekem een filmpje kunnen maken.Losse winkels

Er zijn enorm veel action figure stores in Nakano. En veel winkels, ondanks dat ze geen Transformers afdelingen hebben, verkopen wel losse transformers.

Een impressie van wat ik nog tegen kwam:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Diver City

Een gebied die ik aanraad om een keer te checken is Diver City of Odaiba. Vooral leuk op zondag, omdat er dan ook bandjes optreden en het oude Yoyogi Park sfeertje er heerst met verklede mensen. En dit moet je gewoon een keer bezocht hebben, of je nou van Gundam houdt of niet.

Afbeelding

Afbeelding

Toys R Us

De enige winkel die Transformers verkoopt in Odaiba is Toys R Us. Dit is de grootste Toys R Us van Tokio. Voor de verandering was deze Toys R Us goed bevoorraad.

Afbeelding

De prijzen zijn voor Japanse maatstaven hoog, maar nog steeds lager dan voor Europese maatstaven. En ze hebben wel de laatste nieuwe meteen op stock.

Afbeelding

En het filmpje.

https://youtu.be/sk9YNnzYvLA

Harajuku

Harajuku, een populaire toeristische bestemming tussen Shinjuku en Shibuya, is aan de ene kant kitsch, zoals Takeshita street, of high end. Er is maar een winkel die de moeite waard is om te bezoeken: Kiddyland.

Kiddyland
Kiddyland is een winkel die je het beste kan vergelijken met Hamley's. Een winkel die je wel gezien moet hebben. Naast het reguliere speelgoed, verkopen ze ook store exclusives (niet van transformers). Hier verkopen ze alleen de nieuwste Transformers. De prijzen zijn hoger dan waar ook, dus koop hier alleen iets wat ze ergens anders echt niet hebben.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ikebukero

Zeg je Ikebukero, dan zeg je Sunshine City. In Sunshine City zit een Toys R Us. Dit is, na de Toys R Us in Odaiba, de grootste Toys R Us van Tokio. Ik ben hier helaas niet geweest. Als je tijd hebt, is het misschien de moeite waard om te bezoeken.

Shibuya

Shibuya is wereldberoemd om zijn diagonale crossing, het shop district (de Tower Records, de grootste in de wereld, is awesome en een bezoek waard) en in mindere mate om het standbeeld van Hachiko. Qua Transformers shopping is er niet veel, behalve Mandarake.

Mandarake

Mandarake zit in een van de winkelstraten weggestopt in de kelder van dit gebouw.

Afbeelding

Deze Mandarake zit twee verdiepingen onder straatniveau. Het is een stoffige, rommelige, naar rook en zweet ruikende winkel waar ik niet lang ben gebleven. Ik heb er wel mijn grootste grail gevonden van Japan. De prijzen van de recentere transformers zijn wisselend, maar de G1 Transformers spanden de kroon qua prijzen.

Afbeelding

Afbeelding

De duurste Transformer die ik ben tegengekomen. Een Black Shadow voor 2000 euro. Dit gaat nergens meer over.

Afbeelding

Ueno

Ueno ligt in het verlengde van Akihabara. De enige reden om Ueno apart te benoemen is dat er toch nog een winkel zit die de moeite waard is om te bezoeken, ook omdat hij tegenover het station ligt: Yamashiroya.

Yamashiroya

Yamashiroya heeft veel weg van een Kiddyland in Harajuku, maar de prijzen liggen beduidend lager. Qua Transformers zijn alleen de laatste lijnen vertegenwoordigd. Leuk om te bezoeken als er je langs komt: we waren er voor de musea in Ueno park en de Hard Rock Cafe in het station en gingen daarna naar Akihabara.

Afbeelding

Afbeelding


Volgende keer in deel 3: AKIHABARA!

japan tokyo

Reacties - Transformers in Japan 6 van 51 posts

Re: Transformers in Japan

Supreme Unicron 1466946158 ...

Het blijft vreemd om die Masterpieces en Diai Battles gewoon op de planken te zien liggen

Re: Transformers in Japan

willem en angel 1467007173 ...

Net terug van een weekje Fukuoka en idd de mandarake winkel is zeker een aanrader ( hier Mp schockwave en ultra Magnus meegenomen) toys r us echt niet de moeite waard, hebben een best prijzige taxi rit gemaakt voor helemaal niks. Yodobashi is zeker de moeite waard, maar meer omdat dit echt naast het station zit. Voor de rest zeg alleen urichino nog geweest voor de hotsprings hier geen transformers ontdekt. Osaka helaas geen tijd voor gehad.

Re: Transformers in Japan

Gigatron 1467196190 ...

@Willem en Angel Ook toevallig nog de Jungle store bezocht in Fukuoka?

Re: Transformers in Japan

willem en angel 1467199909 ...

@gigatron nee deze niet kunnen vinden helaas

Re: Transformers in Japan

Gigatron 1469014708 ...

En dan hier het derde deel van Transformers shopping in Japan

TOKIO: DEEL 2

AKIHABARA

Dit deel is exclusief Akihabara. Gelegen ten noorden van Ginza (en Tokio station), ten zuiden van Ueno en tegen de wijk Chiyoda aan, is dit HET manga en anime episch centrum van de wereld! Een plek die je, mits je bankrekening het toelaat, minstens een keer in je leven bezocht moet hebben. Ga je naar Japan/Tokio, en je hebt niet veel tijd, dan is dit de MUST GO locatie die je als Transformers fan niet over kan slaan (heb je iets meer tijd, ga dan ook naar Nakano Broadway, wat ik in deel 1 aan bod heb gebracht)

En hier is veel, HEEL VEEL te zien en te bezoeken aan winkels. Ik had zelf 5 uur de tijd uitgetrokken, maar dat was niet genoeg. Het was zo 20:00 uur en stipt om die tijd gaan de winkels dicht. Dus als je gaat, neem er een dag voor. Zelf ben ik kris kras voor Akihabara gelopen en daar heb ik veel tijd mee verspeeld omdat ik op zoek was naar specifieke winkels.

Hieronder heb ik een kaartje toegevoegd waarin ik een logische route heb uitgestippeld tussen de belangrijkste winkels en waarmee je heel veel terrein in een keer kan beslaan (ook in een beperkte tijd). Ik heb veel winkels niet bezocht, ook omdat hier geen Transformers werden verkocht. Als je van Games, Manga en Maid cafes en Adult stores houdt, zou ik zeker ook de winkels op Chuo Dori, zeg maar de hoofdweg van Akihabara, checken.

Afbeelding

Ervan uitgaand dat je op station Akihabara start, begint mijn route ook daar.

1. Yodobashi Camera

Aan de rechterkant van het station (de oostkant) ligt Yodobashi Camera. Dit is de Flaggship store van Tokio. Een winkel die je bezocht moet hebben en niet alleen voor de Hobby/Toys afdeling. Koop je ergens electronica in Japan: this is the place to go!

Afbeelding

Ik had al heel wat filmpjes op YouTube gezien en was reuze benieuwd naar de toy section. Eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen, zeker na wat ik de afgelopen weken daarvoor al had gezien. Zoals gewoonlijk waren hier de recent uitgebrachte Transformers te koop, tegen redelijke prijzen, maar wel in mindere mate dan bijvoorbeeld een Osaka Umeda of een Fukuoka. Misschien dat het in de toekomst anders is. Toch een foto en een filmpje voor de liefhebbers.

Afbeelding

https://youtu.be/DoRNo-z5dYkAls je terugloopt richting Akihabara, loop dan vooral ook langs dit cafe, dat onder het spoor zit:

2. Gundam Cafe

Afbeelding

Het cafe van AKB48, de bekendste J-POP sensatie van Japan, zit ernaast. Bij het Gundam Cafe sta je niet in de rij, maar weet wel dat je de hoofdprijs betaalt voor een snack, een drankje of een maaltijd als je er iets nuttigt.

Als je voorbij het Gundam Cafe loopt, kom je in dit straatje:

Afbeelding

De Labi Yamada kan je overslaan voor toys (worden er niet verkocht), maar je krijgt er wel de beste prijzen voor electronica!
Wat je niet over mag slaan is het pand dat daarna komt.


3. AKIBA / K-Books/ JUNGLE
Dit is een pand met 8 verdiepingen toys en manga!

Afbeelding

Ik kwam voornamelijk voor JUNGLE, die sinds kort in dit pand een tweede vestiging heeft in Tokio. Uiteraard had JUNGLE weer een prima aanbod van nieuwe en recente Transformers en tegen goedkoop tot redelijke prijzen. Er was niet veel G1 en dat was wel weer prijzig. De medewerkers waren, ondanks dat ik tegen sluitingstijd kwam, zeer behulpzaam en vriendelijk en ik kreeg ruim de tijd om te kijken en af te rekenen.

Afbeelding

Zoals ik al zei kwam ik helaas tegen 20:00 uur binnen en had geen tijd meer om de andere winkels op de 6e en 7e verdieping te checken die ook Transformers verkopen. De winkeltjes hier verkochten ongeveer hetzelfde aanbod als JUNGLE, maar vroegen er naar mijn idee wel de hoofdprijs voor, zoals deze bijvoorbeeld.

Afbeelding


Aan het eind van de straat links zit een VOLKS.

Afbeelding
(foto van crunchyroll.com)

Zoals eerder gemeld worden hier voornamelijk modelbouw en figuren verkocht. Ik zag er Transformers Masterpiece figuren, maar dat waren er maar een paar en het waren dezelfde die overal worden verkocht. Desalniettemin een indrukwekkende winkel. Als je tijd hebt kun je er kijken.

bij VOLKS kom je op de befaamde kruising waar het SEGA gebouw zit.

Afbeelding


Steek je recht over (met het SEGA pand aan de rechterhand) en ga je de eerste straat rechts, dan kom je halverwege aan de linkerkant tegen...


4. KOTOBUKIYA
Een voor anime fans legendarische winkel die je ook bezocht moet hebben. Zeg je KOTOBUKIYA, dan zeg je Hot Toys.

Afbeelding
(foto van Crunchyroll.com)

Ook hier worden, net als bij VOLKS, een paar Transformers Masterpieces verkocht op de 4e verdieping. Voor die paar MP's (Ultra Magnus,Tracks, Ratchet en Ironhide) heb ik geen foto genomen. Zelfde prijs als bij alle anime stores.

Loop je naar het einde van de straat, dan zie je aan je linkerkant, op de hoek, weer een pand die je niet mag overslaan.

5. AKIBA-Zone/ ROBOT ROBOT
Akiba zone is ook weer een pand met 6 verdiepingen aan anime, cosplay en toystores. Maar wel met een twist.

Afbeelding

Ik kwam voor ROBOT ROBOT. Die had een beperkt aanbod van nieuwe, recente en G1 Transformers. De prijzen waren iets hoger dan gemiddeld en voor de G1 weer klassiek prijzig. De vestiging in Nakano Broadway vond ik beter bevoorraad.

Afbeelding

Interessanter vond ik de andere winkels. Hier kwam ik ook voor het eerst het fenomeen tegen dat particulieren een box kunnen huren waarin ze hun action figures en Transformers kunnen tentoonstellen en ook te koop aanbieden. Een soort live marktplaats, waarbij de winkeleigenaar een percentage krijgt van de verkoop. Dat zouden we in de Benelux ook eens moeten introduceren, in een pop-up store ofzo (lees je dit Kevin van TFRobots?)

Afbeelding


Kom je uit dit pand aan de noordzijde, steek je de straat over en ga je naar de straat die tegenover dit pand ligt, dan vind je op de eerste kruising in deze straat aan de rechterkant, nadat je talloze cosplay meisjes voorbij bent gelopen..
.

6. MANDARAKE
De winkel die geen introductie meer nodig heeft: MUST SEE!

Afbeelding

Nergens in Akihabara vind je zo veel G1 Transformers te koop als hier. Ze hebben van alle lijnen wat, in en uit de verpakking.

Afbeelding

Prijzen? Wat de gek ervoor geeft...

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Dit zou ik nooit over hebben voor een movie toy, al is het een lucky draw gouden versie.

Afbeelding

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt. Dit moest ik heel stiekem doen, dus als het filmpje haastig overkomt, dan spijt het me.

https://youtu.be/zKJ4IoH_JqI


Als je Mandarake uitloopt vervolg je de straat totdat je aan de rechterkant nog een iconische winkel ziet...


7. JUNGLE (Mainstore Akihabara)
JUNGLE behoeft ook geen introductie meer.

Afbeelding

Ook hier weer een goede mix van nieuw, recent en G1, in en uit de verpakking.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En de prijzen van de G1 zijn nog steeds aan de hoge kant...

Afbeelding

...maar altijd nog goedkoper dan bij Mandarake. Dezelfde Road Caesar giftset, in dezelfde conditie. Dus tip: eerst vergelijken, dan kopen!

Afbeelding

En ook hier weer twee filmpjes for you viewing pleasure...

https://youtu.be/pgvVdMxXAms

https://youtu.be/11cYpqyNAFY


Loop je JUNGLE uit, ga dan naar links en neem de eerste straat links tot aan Chuo Dori hoofdstraat (als het goed is, zie je een Carl's Jr. Hamburger restaurant aan de overkant). Steek over en ga naar links voorbij Royal Host restaurant. Als je doorloopt kom je nog drie winkels tegen die de moeite waard zijn aan je rechterhand.

8. & 9. LIBERTY 7 en 8
De Liberty stores zijn, net als Mandarake, winkels waar naast nieuwe toys ook vintage toys worden verkocht. Niet alle Liberty stores verkopen Transformers. De beste kansen heb je bij Liberty 7 en 8, die hier vlak na elkaar liggen. Zij hebben nieuwe en recente toys, MISB/MOSC, tegen hoger dan gemiddelde prijzen/ eBay prijzen (de zonder shipping prijzen).

De eerste die je tegenkomt is Liberty 7. Het aanbod van Liberty 7 is summier. Eigenlijk een "vooruit dan" winkel want je komt er toch langs als je naar Liberty 8 gaat.

Afbeelding

Kom je tijd te kort, doe dan alleen Liberty 8. Liberty 8 is veel beter bevoorraad.

Afbeelding

En het filmpje.

https://youtu.be/IXxQhJ8TpNQ


10. TOYS GOLDENAGE
Hekkensluiter is deze winkel. Deze winkel zit bijna tegen het grote kruispunt aan en bij metrostation Suehirocho en ligt bijna buiten Akihabara. Toys Goldenage is een beetje rokerige en stoffige winkel. De recente Transformers die ze hier verkopen zijn prijzig en zien er slordig uit. Ik vond het de moeite niet waard om zelfs stiekem een foto te maken. Ik heb hem ook als laatste gezet, want als je geen tijd meer over hebt, dan mis je eigenlijk niks. Liberty 8 is eigenlijk de beste laatste stop op deze route.

Afbeelding


Ik zal heus nog wel andere winkels gemist hebben gelet op de korte tijd die ik had. Dit waren in ieder geval, op basis van tips en andere review sites, de winkels die je gezien moest hebben.

Voor alle mensen die tot deze regels hebben gelezen: bedankt voor je aandacht en ik hoop dat je hebt genoten van deze rapportage. Hopelijk komt deze informatie je van pas als je ooit naar Japan/Tokio gaat.

Sayonara,

Gigatron

Re: Transformers in Japan

iDarkDesign 1469890157 ...

Erg leuk verslag! Wij gaan in Februari/maart weer. Kan niet wachten.


iDD

Transfanclub.net is een fansite. Transformers en alle hieraan gerelateerde items zijn handelsmerk van Hasbro Inc en TakaraTomy