Toy Fair 2012 Nieuwsoverzicht

12-02-2012 Supreme Unicron

Transformers


Ook dit jaar kwam er weer veel nieuws vanuit New York Toy Fair. Onder andere nieuws van Transformers Prime, Generations, Fall of Cybertron en meer! Lees snel verder voor het volledige overzicht!


Transformers: The Ride
Voor de attractie komen 6 toys uit. Hoe en waar is niet bekend, maar ze zijn Evac (Legion en Deluxe), Deluxe Optimus en Bumblebee, en Voyager Optimus en Megatron.

De Movie Trilogy lijn is een Azië-exclusive. Alleen de Deluxe Optimus Prime met trailer komt in de VS uit. Het is verder nog niet bekend welke figuren er nog in deze lijn zullen verschijnen. Waarschijnlijk de repaints van Bumblebee, Soundwave en Wheeljack/Que die een paar maanden geleden waren aangekondigd.

Display: Seibertron
Officiële foto's

Kre-O Transformers
Kre-O gaat ook verder. Onder andere met:

-Kre-O Devastator
-Kre-O Optimus Prime Vs Megatron Battle for Energon
-Kre-O Stealth Bumblebee
-Kre-O Vortex
-Kre-O Kreon Battle Pack Cliffjumper VS Vehicons Decepticon Ambush

Display: TFW2005, ASM, Seibertron, Tformers
Officiële foto's

Transformers Prime

Cyberverse

- Nieuwe size-class: Maximus. Optimus Maximus verandert van robot naar "battle station". In beide modes kunnen normale Cyberverse figuren de wapens bemannen en het lijkt er zelfs op de Optimus Prime, Optimus Maximus "bestuurt" als een soort exo-suit.
- Movie Legion figuren zoals Soundwave, Evac en Mirage (Sideways repaint) verschijnen in dezelfde verpakking als de rest, alleen ontbreekt het woord "Prime" op de verpakking.
- Eerste foto's van Commander Ironhide, Legion Breakdown en Commander Dreadwing (die blijkbaar een blauw/gele repaint is van Skyquake)

Display: TFW2005, Seibertron, Tformers
Officiële foto's

Robots in Disguise

Wat betreft de verwarring van de namen van de size-classes; Intern werden bij Hasbro de namen Revealers en Powerizers gebruikt, deze zijn uiteindelijk naar buiten gekomen, maar officieel heten Deluxes nog gewoon Deluxes en Voyagers gewoon nog Voyagers (dat staat ook nog steeds op de verpakking). Weaponizers is wel een nieuwe klasse. Alhoewel ze even groot zijn als Leader class figuren, zijn ze goedkoper en gaat het meer om de pop-up guns gimmick.

Deluxe
- Duidelijke foto's van Knock Out en Arcee. Arcee is niet meer zoals de First Edition mold de grootste van het stel. Hot Shot zijn bril kan omhoog (net als bij Armada Hot Shot)
- De Entertainment pack van Bumblebee vs Starscream met MECH mensen is een Canada en Azië exclusive. Bovendien zijn de kleuren anders dan de originele First Edition molds. Starscream is donkerder alsof hij een Dark Energon power-up heeft en Bumblebee heeft licht blauwe accenten. Er zijn nog geen foto's van, maar lang hoeven we daar niet op te wachten aangezien de set volgende week uitkomt.

Voyager
- Eerste foto's Voyager Starscream in kleur
- Eerste foto's van RiD Voyager Bulkhead. Samen met Starscream zijn ze Voyager wave 2.

Weaponizers
- Bumblebee
- Optimus Prime
Zoals al eerder gezegd zijn deze even groot als Leader figuren, maar wel goedkoper. Ze staan gepland voor de herfst van 2012.

Display: TFW2005, ASM, Seibertron, Tformers Deluxe, Voyager,Weaponizers
Officiële foto's, TFCC foto's

Generations

Generations keert deze herfst terug, en hoe!

Wave 1
- FoC Optimus Prime
- FoC Jazz
- FoC Shockwave

Wave 2
De Combaticons zullen met z'n allen wave 2 vullen. Zo kun je Bruticus in een keer compleet kopen. Bruticus is overigens een echte Scramble City combiner, want Brawl, Swindle, Blast Off en Vortex kunnen allemaal zowel een arm als been vormen.

Deze 2 waves zijn nog maar het begin volgens Hasbro. Hierna komen nog 8 Generations figuren in 2012 die waarschijnlijk niet Fall of Cybertron gebaseerd zullen zijn. Let wel, dit is via via nieuws en kan dus verkeerd begrepen zijn. Waar echter geen twijfel over mogelijk is, is dat Hasbro in 2013 40 Generations figuren gepland heeft! Dat lees je goed VEERTIG. 2013 zal dus een mooi jaar worden.

Display: TFW2005 1, 2, ASM, Seibertron, Tformers
Officiële foto's

Bot Shots
Een nieuwe lijn met een spel element erin. Rij 2 Bot Shots tegen elkaar aan ze transformeren. Aan de hand van het symbool op de bot wordt bepaald wie heeft gewonnen (denk steen-papier-schaar). De personages komen uit allerlei series. In totaal kun je 44 bots sparen.

Display: TFW2005, ASM, Seibertron, Tformers
Officiële foto's

Marvel Universe
Nog een leuk Transformers-gerelateerd nieuwtje, in 2013 komt er een Marvel Universe Death's Head figuur

Transfanclub.net is een fansite. Transformers en alle hieraan gerelateerde items zijn handelsmerk van Hasbro Inc en TakaraTomy