Reportage: Transformers shoppen in Japan DEEL 2

Deze berichten komen op de voorpagina

Moderator: Newsguy

Gebruikersavatar
Supreme Unicron
Blendtron
Blendtron
Berichten: 4654
Lid geworden op: 23 Aug 2005, 12:43
Locatie: Schiedam
Contact:

Reportage: Transformers shoppen in Japan DEEL 2

Berichtdoor Supreme Unicron » 26 Jun 2016, 14:02

Het 2e deel in de reportage serie van Transfanclub lid Gigatron over het Transformers shoppen in Japan.

Deze keer ligt de focus op Tokyo en dan specifiek Nakano, Diver City, Harajuku, Ikebukero, Shibuya en Ueno! Lees verder voor de reportage vol foto's en video's, en als het het gemist hebt kun je HIER deel 1 lezen.

Tokio Deel 1

Tokio is natuurlijk het mekka voor het shoppen voor Transformers. Vandaar dat het ook niet een, maar twee delen krijgt. Er zijn enorm veel plekken waar je terecht kan. Omdat ik natuurlijk niet alles kan verslaan, zal ik wel de belangrijkste plekken en winkels aan bod brengen. Op voorhand zeg ik alvast dat de meeste Electronicawinkels als Labi en BIC in Tokio geen Transformers verkopen, dus hier hoef je ook niet te kijken. Akasake-mitsuke werd hier op het forum genoemd als een plek waar je bij BIC Camera wel Transformers kan kopen (zelf niet geweest).

Nakano Broadway

Een van de twee gebieden die je moet bezoeken als je gaat shoppen voor Transformers, of uberhaupt action figures, is Nakano Broadway. Nakano Broadway is knusser en overzichtelijker dan Akihabara. Nakano Broadway is gelegen bij station Nakano (twee haltes verder dan Shinjuku) en aan het einde van een winkelpromenade. Op de begane grond zit niet veel. De belangrijkste winkels bevinden zich op de 2e, 3e en in minder mate de 4e verdieping. Nakano Broadway wordt gedomineerd door Mandarake, de tweedehands en vintage store die hier is ontstaan.

Mandarake

Mandarake is niet een grote winkel, maar verdeeld in deelwinkels die hun eigen specialisme hebben.

Afbeelding

Afbeelding

En er is een aparte Transformers Mandarake!

Afbeelding

Ik kwam hier tegen sluitingstijd, maar het aantal Transformers dat hier te koop is, is indrukwekkend. Veel verschillende lijnen en veelal in goede tot perfecte staat. De prijzen van G1 zijn, zoals verwacht, hoog. De andere Transformers zijn redelijk geprijsd. En de medewerkers zijn zeer behulpzaam. Een die je bezocht moet hebben.

Hierbij twee filmpjes van de (voornamelijk) G1 Transformers die ze verkopen.


Robot Robot

Naast Mandarake is Robot Robot een winkel die Transformers verkoopt. Deze zit op de 3e verdieping. Over het algemeen worden er nieuwe en recente Transformers verkocht tegen een prijs die vergelijkbaar is met Toys R Us.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En het filmpjeFinal Piece

Final Piece zit op de (rustige) 4e verdieping en valt op omdat deze voornamelijk 3rd Party Transformers verkoopt. De prijzen willen nog wel eens verschillen, maar de kwaliteit van de Transformers die te koop zijn is zeer goed. Alles is MISB of MOSC.

Afbeelding

Ik heb geen andere foto's, want er werd erg op mijn vingers gekeken (klein winkeltje), maar ik heb wel stiekem een filmpje kunnen maken.Losse winkels

Er zijn enorm veel action figure stores in Nakano. En veel winkels, ondanks dat ze geen Transformers afdelingen hebben, verkopen wel losse transformers.

Een impressie van wat ik nog tegen kwam:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Diver City

Een gebied die ik aanraad om een keer te checken is Diver City of Odaiba. Vooral leuk op zondag, omdat er dan ook bandjes optreden en het oude Yoyogi Park sfeertje er heerst met verklede mensen. En dit moet je gewoon een keer bezocht hebben, of je nou van Gundam houdt of niet.

Afbeelding

Afbeelding

Toys R Us

De enige winkel die Transformers verkoopt in Odaiba is Toys R Us. Dit is de grootste Toys R Us van Tokio. Voor de verandering was deze Toys R Us goed bevoorraad.

Afbeelding

De prijzen zijn voor Japanse maatstaven hoog, maar nog steeds lager dan voor Europese maatstaven. En ze hebben wel de laatste nieuwe meteen op stock.

Afbeelding

En het filmpje.

https://youtu.be/sk9YNnzYvLA

Harajuku

Harajuku, een populaire toeristische bestemming tussen Shinjuku en Shibuya, is aan de ene kant kitsch, zoals Takeshita street, of high end. Er is maar een winkel die de moeite waard is om te bezoeken: Kiddyland.

Kiddyland
Kiddyland is een winkel die je het beste kan vergelijken met Hamley's. Een winkel die je wel gezien moet hebben. Naast het reguliere speelgoed, verkopen ze ook store exclusives (niet van transformers). Hier verkopen ze alleen de nieuwste Transformers. De prijzen zijn hoger dan waar ook, dus koop hier alleen iets wat ze ergens anders echt niet hebben.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ikebukero

Zeg je Ikebukero, dan zeg je Sunshine City. In Sunshine City zit een Toys R Us. Dit is, na de Toys R Us in Odaiba, de grootste Toys R Us van Tokio. Ik ben hier helaas niet geweest. Als je tijd hebt, is het misschien de moeite waard om te bezoeken.

Shibuya

Shibuya is wereldberoemd om zijn diagonale crossing, het shop district (de Tower Records, de grootste in de wereld, is awesome en een bezoek waard) en in mindere mate om het standbeeld van Hachiko. Qua Transformers shopping is er niet veel, behalve Mandarake.

Mandarake

Mandarake zit in een van de winkelstraten weggestopt in de kelder van dit gebouw.

Afbeelding

Deze Mandarake zit twee verdiepingen onder straatniveau. Het is een stoffige, rommelige, naar rook en zweet ruikende winkel waar ik niet lang ben gebleven. Ik heb er wel mijn grootste grail gevonden van Japan. De prijzen van de recentere transformers zijn wisselend, maar de G1 Transformers spanden de kroon qua prijzen.

Afbeelding

Afbeelding

De duurste Transformer die ik ben tegengekomen. Een Black Shadow voor 2000 euro. Dit gaat nergens meer over.

Afbeelding

Ueno

Ueno ligt in het verlengde van Akihabara. De enige reden om Ueno apart te benoemen is dat er toch nog een winkel zit die de moeite waard is om te bezoeken, ook omdat hij tegenover het station ligt: Yamashiroya.

Yamashiroya

Yamashiroya heeft veel weg van een Kiddyland in Harajuku, maar de prijzen liggen beduidend lager. Qua Transformers zijn alleen de laatste lijnen vertegenwoordigd. Leuk om te bezoeken als er je langs komt: we waren er voor de musea in Ueno park en de Hard Rock Cafe in het station en gingen daarna naar Akihabara.

Afbeelding

Afbeelding


Volgende keer in deel 3: AKIHABARA!

1874
http://www.transfanclub.net/forum/viewtopic.php?p=215724#p215724
Bijlagen
coverJP2.jpg
coverJP2.jpg (119.36 KiB) 619 keer bekeken
Afbeelding
SU Domain - Transformers Toy Gallery's
Nu ook op Facebook!

Tags:

Terug naar “Voorpagina Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten