Reportage: Transformers shoppen in Japan

Deze berichten komen op de voorpagina

Moderator: Newsguy

Gebruikersavatar
Supreme Unicron
Blendtron
Blendtron
Berichten: 4654
Lid geworden op: 23 Aug 2005, 12:43
Locatie: Schiedam
Contact:

Reportage: Transformers shoppen in Japan

Berichtdoor Supreme Unicron » 11 Jun 2016, 15:59

Transfanclub lid Gigatron heeft een reis in Japan achter de rug, en hij deelt zijn ervaringen met ons. Wat zijn dé spots in Japan om Transformers te kopen, en welke plekken kun je links laten liggen.

Lees verder voor deel 1 van de reportage, waar Gigatron zijn licht laat schijnen op Nagasaki, Fukuoka, Hiroshima, Kobe, Osaka, Kyoto en Nagoya!

Als aanvulling op wat eerder is geschreven over Transformers in Japan geef ik nu een update voor 2016. Ik heb een reis naar Japan gemaakt van een maand en ik heb heel wat steden aangedaan. Voor deze review beperk ik me tot insight info van Fukuoka, Hiroshima, Osaka, Kyoto en Tokio, omdat dat toch de bestemmingen zijn waar de meeste mensen heen gaan op vakantie. Ik ben ook in Nagasaki, Kobe en Nagoya geweest en daar zal ik heel kort iets over zeggen. In die 5 steden heb ik heel wat winkels bezocht die ook Transformers verkochten. Nu is het geen compleet overzicht wat ik hier geef maar wel een bloemlezing van wat ik heb ervaren en wat ik heb gezien. De hieronder gepresenteerde mening is de mijne en je hoeft het er niet mee eens te zijn. Wel probeer ik zo eerlijk mogelijk te zijn van mijn ervaringen. So enjoy!

Algemeen

Transformers in Japan zijn over het algemeen te koop in:
- Electronica stores zoals Yodobashi Camera, Bic en Labi (Yamada) en te vinden in de "hobby" departementen,
- Hobby (chain) shops zoals Mandarake (tweede hands action figures en manga winkel), Jungle (alleen action figures) en Volks (modelbouw)
- Toys R Us

De electronica stores verkopen voornamelijk recent uitgebrachte Transformers. De prijzen hier zijn goedkoop tot redelijk. Labi Yamada heeft van alle electronica stores de goedkoopste recente Transformers in de aanbieding. Toys R Us heeft bijna hetzelfde assortiment als de electronica winkels, maar het prijs niveau ligt iets hoger.
De Hobby shops verkopen van alles, van G1 tot recente transformers, in en uit de verpakking.
In warenhuizen zal je ze niet vinden, dus die kan je over het algemeen overslaan.
Aparte speelgoedwinkels als een Bart Smit ben ik in Japan niet tegengekomen.

Nagasaki

Niks bijzonders aan Transformers shopping. Er zat een Labi (Yamada) maar daar ben ik niet geweest.
Nagasaki kan je overslaan, vooral als je nog in/uit Fukuoka komt.

Fukuoka

Hier kan je goed terecht voor het kopen van Transformers. De meeste kans van slagen voor G1 en recentere lijnen heb je bij Jungle (Aru Aru city) en bij Mandarake (bij Tenji Metro Station). Er zijn ook Toys R Us winkels die Transformers verkopen, maar die liggen verder buiten de stad. Labi, Bic (ligt bij Mandarake) en Yodobashi Camera zitten hier ook. Ik heb alleen Yodobashi bezocht (die zat bij het station en meer tijd had ik niet in Fukuoka)

Yodobashi Camera

Een impressie wat je kan aantreffen. Voornamelijk de Transformers van de nieuwste lijnen. De prijzen zijn, vergeleken met andere winkels, van een gemiddeld niveau.
Afbeelding

En hier een video van het assortiment van Yodobashi Camera FukuokaHiroshima

Hiroshima kwam bij mij niet over als stad waar je Transformers kan kopen. Er zit een Toys R Us en een Bic Camera, maar verder vallen de speciaal zaken tegen.

Bij de eerder genoemde Sun Mall, die om de hoek van de A-bomb dome ligt, kwam ik twee vintage figures winkels tegen.(Strange fact, 600 meter boven deze winkel is in 1945 de eerste atoombom ontploft, het is alleen niet aangegeven als markeerpunt, zoals dat wel in Nagasaki is gedaan):

Afbeelding

Yellow submarine

is een chainstore die ook in andere steden zit. Is meer van de modelbouw en cards.
Afbeelding

De andere winkel (mij geen naam bekend)
Afbeelding

Had dit aanbod van Transformers.
Afbeelding

Verder wel een leuke winkel

Afbeelding

Kobe

Met uitzondering van een Labi (Yamada), zijn er geen speciaal zaken voor Transformers in Kobe. Save your money for Osaka!

Osaka

Osaka is een perfecte stad om Transformers te scoren. Den Den Town is DE lokatie om dat te doen. Zeg maar het kleinere, overzichtelijke en "goedkopere" broertje van Akihabara. Hieronder een overzicht van de winkels in Den Den Town die de moeite waard zijn:

Jungle (Headquarters)

Afbeelding

Jungle hier heeft een breed assortiment en de prijzen zijn zeer redelijk en bij tijden goedkoop, alhoewel de G1 figuren natuurlijk wel aan de prijs zijn. Het aanbod ziet er tip top verzorgd uit.
Hier een link naar het filmpje dat ik heb gemaakt:Bij Jungle werd ik voor het eerst geconfronteerd met het fenomeen TAX FREE. Als je namelijk meer dan 5.000 yen besteed, en je je paspoort laat zien, dan betaal je geen tax. Dus, als je shopt voor transformers en je gaat meer dan 5.000 yen uitgeven: NEEM JE PASPOORT MEE!

Astro Zombie

Afbeelding

Het aanbod bestaat voornamelijk uit recente Hasbro Transformers. Alles MISB MOSC, geen losse Transformers. Helaas wel wat duurder dan bij ons.

Afbeelding

G-One Super Position Capsule.

Afbeelding

Qua aanbod een allegaartje. De prijzen waren redelijk tot hoog en de Transformers zagen er een beetje shabby uit. Beetje een stoffige zweet- en rookwinkel.

Afbeelding

Torejaras

Afbeelding

Ook deze winkel heeft van alles wat, vooral Transformers uit de verpakking. De prijzen waren redelijk.

Afbeelding

Kidsland

Afbeelding

Deze winkel heeft een aanbod van recentere Transformers. De prijzen liggen lager dan bij Toys R Us en zijn bijna vergelijkbaar met Yodobashi Camera. Voordeel is wel dat, als je met VISA betaalt, je 5% korting op de rekening krijgt.

Afbeelding

Volks

Afbeelding

Volks is een chainstore die voornamelijk gespecialiseerd is in modelbouw. Ze hebben ook Transformers. Voornamelijk Masterpieces en recente Transformers. De prijzen zijn redelijk.

Afbeelding

HeroGangu

Afbeelding

Hero Gangu zou DE Transformers winkel van Den Den Town moeten zijn. Helaas was hij DICHT toen ik er was. Ik had er graag willen kijken. Als iemand het onderstaande kan vertalen, dan hoor ik graag wat er aan de hand was.

Afbeelding

Afbeelding

Mandarake

Er zijn twee Mandarakes in Osaka (die niet in Den Den Town liggen raar genoeg): Grand Chaos en Umeda. Ik heb Grand Chaos bezocht dat ten westen van de grote winkelstraten ligt, tegen de "rosse buurt" aan

Afbeelding

Het aanbod daar is subliem. Een MUST GO winkel. De prijzen zijn heel verschillend. Minpuntje is dat de G1 figuren behoorlijk aan de prijs zijn en de kwaliteit af en toe twijfelachtig is.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En hier de video van het schitterende aanbod van deze topvestiging!Als ik meer tijd had in Osaka, dan had ik Mandarake Umeda ook bezocht, maar met zoveel aanbod aan winkels, moet je keuzes maken.

Yodobashi Camera bij Umeda
Afbeelding

Dit was sowieso een indrukwekkende Yodobashi Camera (bezoek er een als je in Japan bent, ze hebben een geweldig aanbod aan electronica en bijproducten). Dit was er weer een met een goed assortiment.

And for your viewing pleasure, een filmpje voor het assortiment bij Yodobashi Camera Umeda.Labi (Yamada)

Deze winkel stond in Osaka Namba, op een steenworp afstand van Den Den Town. Toch de moeite waard, want de Transformers (en ook andere toys zoals Star Wars) die ze hebben zijn goedkoper dan in Den Den Town.
Afbeelding

Hier kwam ik ook de goedkoopste MP Laserwave/ Shockwave tegen.
Afbeelding

Toys R Us Namba

Zit 50 meter van de Labi vandaan. Geen foto, het aanbod was niet echt de moeite waard (alles achter glas). Toys R Us valt tegen in Japan.

BIC Camera

Bic Camera in Namba heb ik bezocht, maar net als bij Labi het had weinig zin om een foto te maken van het aanbod, omdat die identiek was aan het aanbod van Yodobashi (levert saaie foto's op).

Kyoto

In Kyoto zijn geen Transformers speciaalzaken. Yodobashi Camera, Bic Camera, Labi en Toys R Us zijn er wel vertegenwoordigd. Ik heb alleen een Toys R Us bezocht bij de Aeon Mall bij het station (aan de zuidkant). Hieronder zie je het aanbod.
Afbeelding

Afbeelding

Toys R Us heeft dezelfde items als de electronica winkels Yodobashi Camera, Bic Camera en Labi, maar is wel wat duurder en het aanbod is minder.
Leuk om te bezoeken als je tijd hebt, maar in Kyoto kan je je tijd beter besteden.

Nagoya

Nagoya heeft een vestiging van Jungle, en Bic Camera en Labi zijn ook vertegenwoordigd. Ik heb alleen Labi bezocht bij het station. Het aanbod viel tegen, dat ik er geen foto van heb gemaakt. Nagoya is sowieso een stad die je over kan slaan.

In de volgende post zal ik Tokio uitgebreid behandelen..

1858
http://www.transfanclub.net/forum/viewtopic.php?p=215685#p215685
Bijlagen
coverJP.jpg
coverJP.jpg (125.88 KiB) 590 keer bekeken
Afbeelding
SU Domain - Transformers Toy Gallery's
Nu ook op Facebook!

Tags:

Terug naar “Voorpagina Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten