Transformers in Japan

Gebruikersavatar
Supreme Unicron
Blendtron
Blendtron
Berichten: 4654
Lid geworden op: 23 Aug 2005, 12:43
Locatie: Schiedam
Contact:

Re: Transformers in Japan

Berichtdoor Supreme Unicron » 26 Jun 2016, 14:02

Het blijft vreemd om die Masterpieces en Diai Battles gewoon op de planken te zien liggen
Afbeelding
SU Domain - Transformers Toy Gallery's
Nu ook op Facebook!

Gebruikersavatar
willem en angel
Seeker
Berichten: 562
Lid geworden op: 14 Sep 2007, 17:01
Locatie: Lelijkgat
Contact:

Re: Transformers in Japan

Berichtdoor willem en angel » 27 Jun 2016, 06:59

Net terug van een weekje Fukuoka en idd de mandarake winkel is zeker een aanrader ( hier Mp schockwave en ultra Magnus meegenomen) toys r us echt niet de moeite waard, hebben een best prijzige taxi rit gemaakt voor helemaal niks. Yodobashi is zeker de moeite waard, maar meer omdat dit echt naast het station zit. Voor de rest zeg alleen urichino nog geweest voor de hotsprings hier geen transformers ontdekt. Osaka helaas geen tijd voor gehad.
[Afbeelding

Gebruikersavatar
Gigatron
Targetmaster
Berichten: 1761
Lid geworden op: 14 Okt 2006, 22:59

Re: Transformers in Japan

Berichtdoor Gigatron » 29 Jun 2016, 11:29

@Willem en Angel Ook toevallig nog de Jungle store bezocht in Fukuoka?
That's mr. Megatron to you

Gebruikersavatar
willem en angel
Seeker
Berichten: 562
Lid geworden op: 14 Sep 2007, 17:01
Locatie: Lelijkgat
Contact:

Re: Transformers in Japan

Berichtdoor willem en angel » 29 Jun 2016, 12:31

@gigatron nee deze niet kunnen vinden helaas
[Afbeelding

Gebruikersavatar
Gigatron
Targetmaster
Berichten: 1761
Lid geworden op: 14 Okt 2006, 22:59

Re: Transformers in Japan

Berichtdoor Gigatron » 20 Jul 2016, 12:38

En dan hier het derde deel van Transformers shopping in Japan

TOKIO: DEEL 2

AKIHABARA

Dit deel is exclusief Akihabara. Gelegen ten noorden van Ginza (en Tokio station), ten zuiden van Ueno en tegen de wijk Chiyoda aan, is dit HET manga en anime episch centrum van de wereld! Een plek die je, mits je bankrekening het toelaat, minstens een keer in je leven bezocht moet hebben. Ga je naar Japan/Tokio, en je hebt niet veel tijd, dan is dit de MUST GO locatie die je als Transformers fan niet over kan slaan (heb je iets meer tijd, ga dan ook naar Nakano Broadway, wat ik in deel 1 aan bod heb gebracht)

En hier is veel, HEEL VEEL te zien en te bezoeken aan winkels. Ik had zelf 5 uur de tijd uitgetrokken, maar dat was niet genoeg. Het was zo 20:00 uur en stipt om die tijd gaan de winkels dicht. Dus als je gaat, neem er een dag voor. Zelf ben ik kris kras voor Akihabara gelopen en daar heb ik veel tijd mee verspeeld omdat ik op zoek was naar specifieke winkels.

Hieronder heb ik een kaartje toegevoegd waarin ik een logische route heb uitgestippeld tussen de belangrijkste winkels en waarmee je heel veel terrein in een keer kan beslaan (ook in een beperkte tijd). Ik heb veel winkels niet bezocht, ook omdat hier geen Transformers werden verkocht. Als je van Games, Manga en Maid cafes en Adult stores houdt, zou ik zeker ook de winkels op Chuo Dori, zeg maar de hoofdweg van Akihabara, checken.

Afbeelding

Ervan uitgaand dat je op station Akihabara start, begint mijn route ook daar.

1. Yodobashi Camera

Aan de rechterkant van het station (de oostkant) ligt Yodobashi Camera. Dit is de Flaggship store van Tokio. Een winkel die je bezocht moet hebben en niet alleen voor de Hobby/Toys afdeling. Koop je ergens electronica in Japan: this is the place to go!

Afbeelding

Ik had al heel wat filmpjes op YouTube gezien en was reuze benieuwd naar de toy section. Eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen, zeker na wat ik de afgelopen weken daarvoor al had gezien. Zoals gewoonlijk waren hier de recent uitgebrachte Transformers te koop, tegen redelijke prijzen, maar wel in mindere mate dan bijvoorbeeld een Osaka Umeda of een Fukuoka. Misschien dat het in de toekomst anders is. Toch een foto en een filmpje voor de liefhebbers.

Afbeelding

https://youtu.be/DoRNo-z5dYkAls je terugloopt richting Akihabara, loop dan vooral ook langs dit cafe, dat onder het spoor zit:

2. Gundam Cafe

Afbeelding

Het cafe van AKB48, de bekendste J-POP sensatie van Japan, zit ernaast. Bij het Gundam Cafe sta je niet in de rij, maar weet wel dat je de hoofdprijs betaalt voor een snack, een drankje of een maaltijd als je er iets nuttigt.

Als je voorbij het Gundam Cafe loopt, kom je in dit straatje:

Afbeelding

De Labi Yamada kan je overslaan voor toys (worden er niet verkocht), maar je krijgt er wel de beste prijzen voor electronica!
Wat je niet over mag slaan is het pand dat daarna komt.


3. AKIBA / K-Books/ JUNGLE
Dit is een pand met 8 verdiepingen toys en manga!

Afbeelding

Ik kwam voornamelijk voor JUNGLE, die sinds kort in dit pand een tweede vestiging heeft in Tokio. Uiteraard had JUNGLE weer een prima aanbod van nieuwe en recente Transformers en tegen goedkoop tot redelijke prijzen. Er was niet veel G1 en dat was wel weer prijzig. De medewerkers waren, ondanks dat ik tegen sluitingstijd kwam, zeer behulpzaam en vriendelijk en ik kreeg ruim de tijd om te kijken en af te rekenen.

Afbeelding

Zoals ik al zei kwam ik helaas tegen 20:00 uur binnen en had geen tijd meer om de andere winkels op de 6e en 7e verdieping te checken die ook Transformers verkopen. De winkeltjes hier verkochten ongeveer hetzelfde aanbod als JUNGLE, maar vroegen er naar mijn idee wel de hoofdprijs voor, zoals deze bijvoorbeeld.

Afbeelding


Aan het eind van de straat links zit een VOLKS.

Afbeelding
(foto van crunchyroll.com)

Zoals eerder gemeld worden hier voornamelijk modelbouw en figuren verkocht. Ik zag er Transformers Masterpiece figuren, maar dat waren er maar een paar en het waren dezelfde die overal worden verkocht. Desalniettemin een indrukwekkende winkel. Als je tijd hebt kun je er kijken.

bij VOLKS kom je op de befaamde kruising waar het SEGA gebouw zit.

Afbeelding


Steek je recht over (met het SEGA pand aan de rechterhand) en ga je de eerste straat rechts, dan kom je halverwege aan de linkerkant tegen...


4. KOTOBUKIYA
Een voor anime fans legendarische winkel die je ook bezocht moet hebben. Zeg je KOTOBUKIYA, dan zeg je Hot Toys.

Afbeelding
(foto van Crunchyroll.com)

Ook hier worden, net als bij VOLKS, een paar Transformers Masterpieces verkocht op de 4e verdieping. Voor die paar MP's (Ultra Magnus,Tracks, Ratchet en Ironhide) heb ik geen foto genomen. Zelfde prijs als bij alle anime stores.

Loop je naar het einde van de straat, dan zie je aan je linkerkant, op de hoek, weer een pand die je niet mag overslaan.

5. AKIBA-Zone/ ROBOT ROBOT
Akiba zone is ook weer een pand met 6 verdiepingen aan anime, cosplay en toystores. Maar wel met een twist.

Afbeelding

Ik kwam voor ROBOT ROBOT. Die had een beperkt aanbod van nieuwe, recente en G1 Transformers. De prijzen waren iets hoger dan gemiddeld en voor de G1 weer klassiek prijzig. De vestiging in Nakano Broadway vond ik beter bevoorraad.

Afbeelding

Interessanter vond ik de andere winkels. Hier kwam ik ook voor het eerst het fenomeen tegen dat particulieren een box kunnen huren waarin ze hun action figures en Transformers kunnen tentoonstellen en ook te koop aanbieden. Een soort live marktplaats, waarbij de winkeleigenaar een percentage krijgt van de verkoop. Dat zouden we in de Benelux ook eens moeten introduceren, in een pop-up store ofzo (lees je dit Kevin van TFRobots?)

Afbeelding


Kom je uit dit pand aan de noordzijde, steek je de straat over en ga je naar de straat die tegenover dit pand ligt, dan vind je op de eerste kruising in deze straat aan de rechterkant, nadat je talloze cosplay meisjes voorbij bent gelopen..
.

6. MANDARAKE
De winkel die geen introductie meer nodig heeft: MUST SEE!

Afbeelding

Nergens in Akihabara vind je zo veel G1 Transformers te koop als hier. Ze hebben van alle lijnen wat, in en uit de verpakking.

Afbeelding

Prijzen? Wat de gek ervoor geeft...

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Dit zou ik nooit over hebben voor een movie toy, al is het een lucky draw gouden versie.

Afbeelding

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt. Dit moest ik heel stiekem doen, dus als het filmpje haastig overkomt, dan spijt het me.

https://youtu.be/zKJ4IoH_JqI


Als je Mandarake uitloopt vervolg je de straat totdat je aan de rechterkant nog een iconische winkel ziet...


7. JUNGLE (Mainstore Akihabara)
JUNGLE behoeft ook geen introductie meer.

Afbeelding

Ook hier weer een goede mix van nieuw, recent en G1, in en uit de verpakking.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En de prijzen van de G1 zijn nog steeds aan de hoge kant...

Afbeelding

...maar altijd nog goedkoper dan bij Mandarake. Dezelfde Road Caesar giftset, in dezelfde conditie. Dus tip: eerst vergelijken, dan kopen!

Afbeelding

En ook hier weer twee filmpjes for you viewing pleasure...

https://youtu.be/pgvVdMxXAms

https://youtu.be/11cYpqyNAFY


Loop je JUNGLE uit, ga dan naar links en neem de eerste straat links tot aan Chuo Dori hoofdstraat (als het goed is, zie je een Carl's Jr. Hamburger restaurant aan de overkant). Steek over en ga naar links voorbij Royal Host restaurant. Als je doorloopt kom je nog drie winkels tegen die de moeite waard zijn aan je rechterhand.

8. & 9. LIBERTY 7 en 8
De Liberty stores zijn, net als Mandarake, winkels waar naast nieuwe toys ook vintage toys worden verkocht. Niet alle Liberty stores verkopen Transformers. De beste kansen heb je bij Liberty 7 en 8, die hier vlak na elkaar liggen. Zij hebben nieuwe en recente toys, MISB/MOSC, tegen hoger dan gemiddelde prijzen/ eBay prijzen (de zonder shipping prijzen).

De eerste die je tegenkomt is Liberty 7. Het aanbod van Liberty 7 is summier. Eigenlijk een "vooruit dan" winkel want je komt er toch langs als je naar Liberty 8 gaat.

Afbeelding

Kom je tijd te kort, doe dan alleen Liberty 8. Liberty 8 is veel beter bevoorraad.

Afbeelding

En het filmpje.

https://youtu.be/IXxQhJ8TpNQ


10. TOYS GOLDENAGE
Hekkensluiter is deze winkel. Deze winkel zit bijna tegen het grote kruispunt aan en bij metrostation Suehirocho en ligt bijna buiten Akihabara. Toys Goldenage is een beetje rokerige en stoffige winkel. De recente Transformers die ze hier verkopen zijn prijzig en zien er slordig uit. Ik vond het de moeite niet waard om zelfs stiekem een foto te maken. Ik heb hem ook als laatste gezet, want als je geen tijd meer over hebt, dan mis je eigenlijk niks. Liberty 8 is eigenlijk de beste laatste stop op deze route.

Afbeelding


Ik zal heus nog wel andere winkels gemist hebben gelet op de korte tijd die ik had. Dit waren in ieder geval, op basis van tips en andere review sites, de winkels die je gezien moest hebben.

Voor alle mensen die tot deze regels hebben gelezen: bedankt voor je aandacht en ik hoop dat je hebt genoten van deze rapportage. Hopelijk komt deze informatie je van pas als je ooit naar Japan/Tokio gaat.

Sayonara,

Gigatron
That's mr. Megatron to you

iDarkDesign
Targetmaster
Berichten: 1047
Lid geworden op: 13 Dec 2008, 01:23

Re: Transformers in Japan

Berichtdoor iDarkDesign » 30 Jul 2016, 15:49

Erg leuk verslag! Wij gaan in Februari/maart weer. Kan niet wachten.


iDD
Afbeelding


Terug naar “Sightings”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast